Ce înseamnă lumina ultravioletă UV-C? - Magazinul tehnologiei luminii ultraviolete UV-C TECH

Ce înseamnă lumina ultravioletă UV-C?

Radiaţia ultravioletă (lumina UV), componenta invizibilă a radiaţiei solare, este situată, ca lungime de undă, între infraroşii şi radiaţia X.

Există 3 tipuri de lumină UV, ce diferă ca lungime de undă şi au efecte diferite asupra organismelor vii :

UV tip C – de la 100 nm la 280 nm (efect distructiv asupra celulelor, determinând grave leziuni celulare şi distrugerea acestora).

UV tip B – de la 280 nm la 315 nm (efect bronzant, prin stimularea celulelor ce determină colorarea normală a pielii – melanocite).

UV tip A – de la 315 nm la 400 nm (efect eritematos asupra afecţiunilor dermatologice, de tip inflamator).

Privind în trecut descoperim că sterilizarea UV-C a început să devină populară și acceptată la mijlocul secolului 20. De fapt, în anul 1903 Premiul Nobel pentru medicină a fost acordat lui Niels Finsen pentru folosirea razelor UV-C împotriva tuberculozei. De atunci razele UV-C se folosesc cu succes în procesul de sterilizare medicală eliminând cu succes virusurile și bacteriile din aer și de pe suprafețe.

Lumina UV-C pătrunde în ADN-ul bacteriilor distrugând definitiv agentul patogen. În plus, lumina UV-C nu devine fierbinte pentru a afecta și alte obiecte din jur.

Lămpile biocide sunt dispozitive electronice ecologice și complet sigure care asigură dezinfecția și sterilizarea prin lumina ultravioletă de tip UV-C.

Lumina UV-C distruge în proporție de 99,99% microorganismele dăunătoare sănătății umane : virusuri, bacterii, spori de mucegai, fungi, protozoare.

Lămpile biocide UV-C acționează la nivelul aerului și suprafețelor, contribuind la crearea unui microclimat sănătos și la protecția oamenilor fără utilizarea produselor chimice.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Shopping Cart

Cere ofertă

Dezinfecția aerului
Dezinfecția aerului din sistemele de ventilație și aer condiționat
split
ventiloconvectoare
tubulatură de ventilație
CTA
Dezinfecția suprafețelor
Acest formular colectează numele, prenumele, adresa dumneavoastră de email şi numărul de telefon, pentru a putea să vă răspundem solicitărilor. Pentru mai multe informaţii, verificaţi Politica de confidenţialitate, pentru a vedea cum, unde şi de ce salvăm datele trimise.